Event

18 & 26 april: Workshop "Bedrijvencentrum van de toekomst" van Ministry of Makers i.s.m. POM

18.04.2018 - 26.04.2018

Ministry of Makers organiseert in samenwerking met POM Oost-Vlaanderen twee interactieve workshops om samen op zoek te gaan naar het "Bedrijvencentrum van de toekomst".

Hoe ziet het bedrijvencentrum van de toekomst er uit?
Welke functies moet het vandaag vervullen?
En morgen, of binnen vijf jaar? Food for thought!

Wat maakt een werkruimte ideaal om in te ondernemen? Verkiezen ondernemers een 'open space' of toch maar liever een eigen stek? Wat is de meerwaarde van een gedeelde multifunctionele ruimte? Welke rol spelen technologie, architectuur, mobiliteit, ... Hoe belangrijk is of wordt samenwerken? Is een work/life balance écht zo belangrijk? En maken een crèche, supermarkt, groenruimte en sportfaciliteiten hèt verschil?

De POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) Oost-Vlaanderen en Ministry of Makers (Designplatform Gent Oost-Vlaanderen) nemen, samen met BC Aalst, BC Vlaamse Ardennen in Oudenaarde en BC De Punt in Gent, de uitdaging aan en gooien al hun ervaring, expertise, wensen en dromen in de schaal om samen met u het "Bedrijvencentrum van de toekomst" vorm te geven.

We zijn op zoek naar bouwpromotoren, technologie-experts, creatives, architecten, trendwatchers, mensen uit de horeca,... die met ons willen meedenken en actief willen deelnemen aan een design thinking traject. Zin om te co-creëren met andere experten en betrokkenen? Schrijf u dan in voor één of beide workshops.

Workshop 1 wordt een participatietraject waar we zoveel mogelijk inzichten, expertise, noden en wensen in kaart brengen.
Workshop 2 is een echte co-creatie-sessie waar we de verkregen inzichten en trends verwerken en vertalen in hands-on prototypes.

Beide workshops zijn gratis en worden gefaciliteerd door ervaren design managers Adriaan De Bruyne (Saflot) en Saskia Westerduin (Ministry of Makers)


Getriggerd? Schrijf u snel in, de plaatsen zijn beperkt.