Event

20 & 27 april: bootcamp 'wonen en zorg' van Ministry of Makers i.s.m. stad Aalst

20.04.2018 - 27.04.2018

Wie een dagje ouder wordt, wil vaak zo lang als mogelijk zelfstandig blijven thuiswonen. Eenmaal deze senioren echter specifieke aandacht of zorgen nodig hebben, kunnen assistentiewoningen soelaas bieden. Voor sommige mensen mogen deze nieuwe woningen dan wel een interessante investering zijn, voor vele ouderlingen zijn ze duur en soms zelfs onbetaalbaar.

In co-creatie nadenken over alternatieve oplossingen is dus de boodschap! Want wat betekent 'assistentiewonen'? Kunnen we diezelfde zorgverlening ook aan huis organiseren, op wijk- of buurtniveau? In interactie met zorgactoren, technologie-ontwikkelaars én buurtbewoners? Hoe kan de bouwsector hier een cruciale rol in spelen en plekken creeëren waar het aantrekkelijk wonen is - niet enkel voor ouderen, maar voor iedereen?

Samen met zorg- en welzijnsactoren, ondernemers in de bouw- en technologiesector en senioren willen we op zoek gaan naar recepten voor alternatieve, duurzame en betaalbare vormen van 'assistentiewonen', op maat van de doelgroep waarvoor ze bestemd zijn. Ministry of Makers organiseert daarom, in samenwerking met Stad Aalst een boeiende tweedaagse workshop met ervaren facilitatoren (Saflot en Urban Connector).

En daar willen we u graag bij! Niet enkel om expertise en ervaringen te delen maar ook om creatieve oplosingen te bedenken waar uw organisatie en bedrijf mee aan de slag kunnen. Na deze tweedaagse bootcamp stap je buiten met nieuwe inzichten, innovatieve businessideeën en samenwerkingsverbanden.

Praktisch: deelname is gratis, maar wie zich inschrijft, verbindt er zich toe om op beide dagen aanwezig te zijn!

WAAR & WANNEER

De workshops gaan telkens door van 9 tot 16.30 uur op:

- Vrijdag 20 april 2018 (Foyer van Stad Aalst, Werf 9, 9300 Aalst)

- Vrijdag 27 april 2018 (Ministry of Makers, Hub Aalst, Hopmarkt 50, 9300 Aalst).

ENKELE VRAGEN

Om de leereffecten bij de deelnemers aan de workshop te kunnen optimaliseren, vragen we je om vooraf onderstaande vragen kort te beantwoorden. Dit is een voorwaarde om aan de workshop te kunnen deelnemen! De vragen beantwoorden doe je hier.

- In welke sector ben je werkzaam?

- Ben je al actief in het domein van assistentiewoningen? Geef wat extra uitleg.

- Wat zijn voor jou de uitdagingen in de toekomst van wonen en zorg?

- Wat verwacht je van deze workshop?


Geïnteresseerd? Stuur ons jouw antwoorden ten laatste op maandag 9 april en we laten je snel weten of je kan deelnemen. De plaatsen zijn immers beperkt!