Lezing

Ministry of Makers - Hub Aalst - brengt starters op ideeën!

21.03.2017 - 23.01.2020

Saskia Westerduin, creatief coördinator van Ministry of Makers (Gent) & design manager legt aan de hand van hands-on methodologiën en cases uit hoe designdenken u als starter kan inspireren.

Design thinking is een methode, een manier van denken en werken om op een innovatieve en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Het is een proces van denken en creëren in groep. De kracht zit dus in co-creatie.

Starters staan voor grote uitdagingen en vragen zich af welke middelen ze kunnen inzetten om zo snel mogelijk resultaat te behalen. Design thinking kan zorgen voor een compleet andere mindset: hoe kunnen we de issues van vandaag en morgen aanpakken? Hoe kunnen we nieuwe wegen bewandelen om werkelijk waarde voor onze klanten te creëren? Hoe kunnen marketeers de uitdagingen van vandaag omzetten in kansen voor morgen? Welk mentaal frame kunnen we hiervoor gebruiken?

Wat Design thinking onderscheidt van andere innovatiestrategieën is de mensgerichtheid. Wat hebben mensen nodig? En dan niet vanuit een traditioneel marketingperspectief waar de vraag 'waar mensen behoefte aan hebben' gesteld wordt om een bestaand product of dienst te verbeteren. Henry Ford gaf dit begin vorige eeuw al aan: "If I had asked my customers what they wanted, they would have said a faster horse."

Bent u getriggerd? Dan is deze inspiratiesessie wellicht iets voor jou!

Wanneer & waar?

Dinsdag 21 maart om 17:30 in Hopmarkt 50 in Aalst
Inschrijven voor dit event kan hier.

Wil je weten hoe stad Aalst starters ondersteunt en begeleidt? Registreer je hier.