Event

Ministry of Makers nodigt uit op Advanced Engineering 2019: In The Pocket, Apollo18 & Namahn over ‘SYSTEMIC DESIGN’

22.05.2019 - 23.05.2019

Bent u al vertrouwd met 'systemic design'? Deze innovatieve methodiek brengt de praktijk van 'systeemdenken' en 'ontwerpdenken' samen, zodat complexe ontwerpuitdagingen – binnen uw eigen organisatie of bij uw klanten - gemakkelijker aangepakt kunnen worden.

Wie vandaag onderneemt, weet het beter dan wie dan ook: we leven in een maatschappij die alsmaar complexer wordt. Door o.a. snelle veranderingen in technologie, nieuwe manieren van samenwerken, het groeiend belang van circulair ondernemen, … moeten bedrijven en organisaties zichzelf blijven heruitvinden. De klassieke grenzen vervagen en elk radertje binnen het netwerk of systeem – hoe klein ook – heeft een impact.

Daarover gaat 'systemic design'. Het stelt u in staat om het volledige 'systeem' en de context van een product of dienst bloot te leggen, zodat nieuwe concepten niet alleen beter afgestemd zijn op de eindgebruiker zijn/haar noden, maar ook op die van alle andere stakeholders in dat systeem. Ook de negatieve en positieve impact van een product/dienst op zijn omgeving wordt meegenomen in het ontwikkelingsproces.
Ministry of Makers (DPGOV vzw) nodigt drie bedrijven uit die u, elk vanuit een ander perspectief, graag meer komen vertellen over deze nieuwe innovatiestrategie binnen het ontwerplandschap:

· In The Pocket (Digital Product Studio)
· Apollo18 (Impact creators on a mission)
· Namahn (User centered design bureau).

Wie dit wenst kan (na de theorie) concreet aan de slag gaan in enkele hands-on workshops.

Inschrijven? Klik hier.

Over Advanced Engineering:

Zit het zoeken naar productverbeteringen en innovaties in uw DNA? Dan is Advanced Engineering uw event: Bezoek op 22 & 23 mei dit event in Flanders Expo Gent voor de creatie van vernieuwende producten en maak uw producten klaar voor de toekomst.
Alle aspecten van productontwikkeling komen aan bod: design en prototyping, materialen en componenten alsook elektronica en connectiviteit. Dit binnen de Belgische maakindustrie: automotive, aerospace, machinebouw, medical devices, kunststoffen en metalen, bouwmaterialen, ruimtevaart en elektronica.