Event

My Robot, Helper and Friend?

26.10.2017 - 15.08.2018

Een chirurgische ingreep, uitgevoerd door middel van een operatierobot. Een robotvriendje dat uw kind een boek voorleest in het ziekenhuis. Twee stevige robotarmen die u in en uit uw bed tillen om vervolgens uw haar te wassen. Of een robot als mantelzorger. Zou u het toelaten? Of geeft het u een wrang gevoel?

Naar aanleiding van de 'Hello Robot'-tentoonstelling in Design museum Gent nodigt Ministry of Makers u graag uit op 'My Robot, Helper and Friend?': een event op donderdag 26 oktober dat het discours rond het steeds frequenter inzetten van robots in de zorgsector verdiept door een aantal technologische, economische, culturele en maatschappelijke aspecten te belichten.

Kunnen robots – efficiënt, goedkoper, nooit moe of ziek – een oplossing zijn voor de prangende personeelstekorten, de hoge werkdruk en de moeilijke uren in de zorgsector? Kunnen ze helpen bij maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing?

Welke impact hebben deze hoogtechnologische 'helpers' op patiënten, organisaties en medewerkers? Welke mogelijkheden bieden ze, vandaag en in de toekomst?

Experts delen hun inzichten,voorspellingen en aanbevelingen in een aantal panelgesprekken: Prof. Piet Hoebeke (UZ Gent), Korneel Vandenbroucke (ORSI Academy), Prof. An Jacobs (VUB/SMIT), Prof. Pieter Simoens (UGent), Rina Christiaens (ergotherapeute WZC), Seppe Terryn (VUB), Valentijn Destoop (Wonderland) en Kris Goos (To Walk Again vzw).

Imec en UGent stellen hun nieuwste onderzoeksinfrastructuur voor: het Homelab.

Fredo De Smet, medecurator van de 'Hello Robot'-tentoonstelling, modereert.

Welkom op donderdag 26 oktober 2017 in de Oude Vismijn in Gent. Deuren openen om 15.30 uur, debatten starten stipt om 16 uur. Achteraf is er nog een receptie- en netwerkmoment.

Extra leuk: wie deelneemt aan dit gratis event (inschrijven verplicht!) kan in primeur de 'Hello Robot'-tentoonstelling in het Design museum bezoeken tussen 14.30 en 15.30 uur.