Event

24 mei: PITCHES & TALK - Creatieve Communicatie voor Starters

24.05.2018

Eindelijk is het zover: je hebt je eigen zaak gestart! Er ligt een geweldig idee op tafel, je hebt een businessplan uitgewerkt en je kent je doelgroep. Maar als starter zit je wellicht nog met een aantal vragen en uitdagingen op het vlak van je marketing en communicatie.

Hoe kan je mogelijke investeerders, partners en klanten voldoende overtuigen om mee in jouw verhaal te stappen? Hoe krijg je jouw idee/boodschap/identiteit helder en krachtig verkocht – zowel mondeling als op papier? Welke tools kan je inzetten om je communicatie verder te professionaliseren? Hoe val je op tussen alle andere professionals, dankzij je innovatieve insteek?

Ministry of Makers helpt je op donderdag 24 mei graag vooruit met een namiddag die volledig in het teken staat van jouw verhaal.

PITCH YOUR BRAND en win een dag gratis coaching!

We gaan op zoek naar creatieve, straffe en Oost-Vlaamse ondernemers die de uitdaging durven aangaan: pitchen voor onze 'jury der wijzen'! Stel je kandidaat vóór zondag 13 mei (meer informatie: zie hieronder). Ministry of Makers selecteert vervolgens acht sterke profielen uit de kandidaturen. Ben je erbij? Jouw opdracht is jezelf en je bedrijf op een originele manier aan ons komen voorstellen. Onze experts/juryleden voorzien je van eerlijke feedback, handige tips en een aantal frisse nieuwe inzichten. Vervolgens selecteren ze uit de acht pitchers drie 'lucky bastards': zij krijgen allen recht op een aantal uren gratis begeleiding bij elk van onze juryleden. Samen goed voor één dag gratis coaching per winnaar! Maar ook de overige vijf pitchers worden beloond!

Benieuwd welke experts we voor jou aan tafel zetten?

Dirk Sabbe is founder bij Digital Agency Wijs. Hij blinkt uit in strategie, zorgt ervoor dat alle processen verlopen zoals het hoort en is een meester in het praktisch uitwerken en uitvoeren van ideeën.

Bert Pieters is van creatief bureau DIFT. Hij houdt van merken, maar niet van bla-bla. Branding, strategie, stevige campagnes en concept development is zijn ding. Hij noemt zichzelf een 'definitely different strategic mind'.

Saskia Westerduin is Creatief Coördinator bij Ministry of Makers. Als designmanager heeft ze een jarenlange ervaring in de wereld van communicatie, marketing, lesgeven en design.

Sara Rachdi werkt bij Think With People. Ze heeft een brede ervaring in digitale marketing en weet als geen ander de juiste boodschap correct te brengen. Ze wordt gedreven door een natuurlijke feel voor mensen en wat ze drijft. Dat maakt haar tot een ideale startup mentor.

Wat moet je doen om je kandidaat te stellen voor onze pitches?

Stuur ons een mailtje waarin je jezelf en je onderneming op creatieve wijze voorstelt. Laat ons ook weten hoelang je al gestart bent, wat jouw sterktes/werkpunten zijn en waarom je graag wil meedoen aan de pitches + kans wil maken op een gratis dag coaching.

PIMP YOUR BRAND en overtuig je publiek!

Voel je je nog niet helemaal klaar om te komen pitchen maar wil je wel je communicatie-skills,aanscherpen? Kom dan naar de Talk 'Pimp your Brand!' die we organiseren aansluitend op het pitchgedeelte. Om 16.30 uur gooien we de deuren namelijk open voor het grote publiek en laten we een aantal communicatiespecialisten aan het woord:

- 'Werve(le)nd Schrijven – Breng je lezer in beweging met de juiste woorden, door Bavo Van Landeghem van De Scriptorij

Die one sentence op je homepage, je 'over ons' op je website of een e-mailuitnodiging naar je abonnees, … je wil vaak maar 1 ding: (re)actie van je lezer. Dat hij in beweging komt. En dat is niet vanzelfsprekend als we dagelijks overspoeld worden door 105.000 woorden.

Werve(le)nd Schrijven gaat niet over goed of fout. Wel over die ene overtuigende tekst die je lezer triggert om te doen wat jij wil. Hiervoor is geen exacte formule. Wel veel praktische tips en glasheldere technieken. In deze lezing ga je naar huis met 3 cruciale – hands-on – technieken.

- 'Presentations to die for', door Saskia Westerduin van Ministry of Makers

We krijgen niet altijd de mooiste presentaties te zien op conferenties of evenementen: ingewikkelde grafieken, ongeïnspireerde beelden of animaties, schreeuwerige kleuren en willekeurig lettertypegebruik. Maar hoe moet je het dan wel aanpakken? Want het is een behoorlijke uitdaging om je publiek van begin tot eind van je presentatie geboeid te houden en te betrekken. Saskia Westerduin, Creatief Coördinator bij Ministry of Makers, vertelt je over de kunst van het presenteren: in een korte tijdspanne, met een beperkt aantal slides en op een spannende manier je verhaal brengen voor publiek!

- 'Spreken voor publiek', door Bert Pieters van DIFT

Inschrijven voor onze Talk 'Pimp your Brand'?
Klik hier.

Afronden doen we met het bekendmaken van de winnaars van de pitchwedstrijd. Daarna is er uiteraard nog de tijd om te netwerken en na te kaarten bij een drankje en een hapje.

Gastheer is De Startersfabriek. Zij verwelkomen ons graag op hun splinternieuwe locatie aan de Ferdinand Lousbergkaai 32!

Waar & Wanneer: Donderdag 24 mei, Ferdinand Lousbergkaai 32, 9000 Gent.

Pitch: van 14.00 tot 16.00 uur.

Talk: ontvangst om 16.30 uur, einde om 18.30!