Event

Link-Up Talk: Shaping your DNA – Leveraging brands by shape and sound

04.07.2019

Elke maker, ondernemer en ontwerper weet hoe belangrijk een goede branding is voor zijn of haar bedrijf, product, dienstof merk. Dankzij een duidelijke merkidentiteit, uitstraling, tone-of-voice en het gevoel dat je oproept bij consumenten, kan je klanten aan je binden, je onderscheiden van concurrenten en op een heldere manier jouw verhaal verder uitdragen. Maar als startende (creatieve) ondernemer kan je soms wat extra inspiratie gebruiken om te weten hoe je een blijvend plekje kan veroveren in het hart van jouw klanten.

Daarom organiseert Ministry of Makers een (gratis!) Talk: 'Shaping your DNA – Leveraging Brands by Shape and Sound' op donderdag 4 juli (aanvang om 18.30u) in de Ferdinand Lousbergskaai 32.

We ontvangen twee sprekers die jou willen inspireren om jouw merkidentiteit naar een hoger niveau te tillen:

- Pieter Martin, (Gentle & More) over 'product DNA'

- Steven Barbé, (Sonhouse) over 'sonic branding'.

Wat kan je leren over branding van anderen? Hoe ontdek je jouw troeven en hoe speel je ze uit? Welk gevoel wil je opwekken en welke boodschap wil je dat je klanten bij jouw producten ervaren?

Pieter Martin van Gentle&More is product designer. Hij vertelt je hoe je jouw uniek 'design DNA' kan bepalen. Zijn focus ligt op gebruikersperceptie van vormgeving en hoe je hiermee omgaat bij het ontwerpen van producten. Hij geeft enkele hands-on tools en methodes waarmee je rekening kan houden in je ontwerpproces.

Cedric Engels ken je misschien van het dj-duo Hermanos Inglesos, maar daarnaast is hij ook co-founder van het bedrijf Sonhouse, een 'sound production agency'. Hij ontwikkelt geluidsidentiteiten, samen met Steven Barbé (Head of Sonic Branding bij Sonhouse). Aan de hand van de waarden en de missie van het bedrijf, bepalen ze hun 'sound DNA'. Zo ontwikkelden ze o.m. sounds voor Coolblue, Brussels Airport en de tv-serie's Bevergem en De Dag.

Na de Talks voorzien we een drankje en voldoende tijd om na te praten, te netwerken en vragen te stellen!

Een mooie manier om samen de zomer in te luiden!

Getriggerd?
Schrijf je in hier.