Event

29 juni: Workshop Ministry of Makers ‘The Prototyping Doctors’

29.06.2018

Stuur je eigen case in en krijg een diagnose van je ontwerpproces!

Ben je een ontwerper of creative en op zoek naar slimme oplossingen om je productidee te realiseren? Ben je benieuwd naar wat de nieuwste prototypingtechnieken kunnen betekenen in jouw ontwerp- en productieproces? Zoek je naar innovatieve methodes die je conceptontwikkeling kunnen ondersteunen? Zijn termen als additive manufacturing, mechatronica, rapid prototyping, CNC-bewerkingen, arduino en low volume manufacturing voor jou vertrouwde materie? Dan is Ministry of Makers op zoek naar jou!

Nu technologische prototypingsmiddelen – zoals VR, AR, 3Dprinting, arduinos… - en allerhande makerslabs steeds toegankelijker en laagdrempeliger worden houdt niets ons tegen om ze in een veel vroeger stadium van het productontwikkelingsproces in te zetten. De voordelen? Sneller, goedkoper en efficiënter te werk gaan, met een veel vroegere 'proof of concept'.

Boeiende materie? Absoluut! Toepasbaar? Zeker! Maar hoe? Want elk product, elke service of elk idee in ontwikkeling vereist een andere, gepersonaliseerde aanpak. Op vrijdag 29 juni komen onze experts of 'the prototyping doctors' to the rescue! Vanuit hun professionele én persoonlijke expertise helpen ze je om je prototyping- en creatieproces verder te optimaliseren. Gratis!

Wat moet jij daarvoor doen? Stuur hier je eigen case ten laatste op zondag 24 juni in. Onze 'prototyping doctors' selecteren vervolgens de 'best cases' en werpen een kritische en ervaren blik op je ontwerpproces. Op vrijdag 29 juni voorzien ze je van nuttige feedback, frisse inzichten, praktische tips én nieuwe contacten!

Werd je niet geselecteerd maar wil je de namiddag toch graag bijwonen? Dat kan! Er zijn een aantal inspirerende break-out sessies voorzien (schetsen in virtual reality!) en natuurlijk ook een netwerkmoment. Schrijf je hier in!

Wie zijn onze Prototyping Doctors?

- Kurt Vanhoutte (UGent) is een creatieve geest met een passie voor technologie en informatica. Met een jarenlange ervaring in het coderen, creëren, maken en experimenteren via allerlei technologieën en met verscheidene materials, is hij een echte krak op het vlak van prototyping. Hij is fablabmaganer van het P3Lab van UGent en de geknipte persoon om jouw case onder handen te nemen.

- Adriaan Debruyne (Saflot) is een designer in hart en nieren. Een idee of concept zet hij om in een kant en klaar product of dienst: van ruwe fuzzy front end prototypes, tot zeer gedetailleerde ontwerpen. Technologie is voor Adriaan een middel en geen doel. Zijn passie voor experimenteren en ontwerpen maken hem tot een perfecte 'Prototyping Doctor'.

- Yannick Christiaens (UGent) is industrieel ontwerper en gebeten door alles wat met prototypen te maken heeft. Hij is onderzoeker en onderwijsassistent aan de UGent. Hij beheerst skills als 3D-modeling, CAD & Rapid Prototyping. Yannick is een lifelong learning designer en tast de grenzen af van technologie, om zo tot vernieuwende producten of diensten te komen. Een 'prototyping doctor' pur sang.

WAAR EN WANNEER?

Vrijdag 29 juni, van 14 tot 18 uur, in P3Lab Gieterijcentrum
Adres: Technologiepark-Zwijnaarde 915, 9052 Gent.