Lezing

Woensdag 16 mei: Ministry of Makers op Advanced Engineering 2018!

16.05.2018

'Design Thinking, nice landing wrong airport'

Meer te weten komen over Design Thinking, co-creatie en prototyping? Wil je ontdekken hoe jij je product 'future proof' maakt? Innovatieve maakprocessen, wat zijn dat?
In een steeds veranderende wereld is innoveren niet altijd makkelijk. Hoe blijf je de concurrentie voor? Hoe zorg je ervoor dat je product innovatief is? Vragen die elke maker zich wel eens stelt.

Advanced Engineering 2018 is een splinternieuwe beurs die zich twee dagen lang richt op het creëren en vervaardigen van innovatieve producten. Dit met meer dan 100 experts en pioneers en interessante sprekers die je persoonlijke 'know-how' uitbreiden.

Ministry of Makers is ook van de partij en dit keer in samenwerking met Antwerp Management School, UGent en Wijs.

"Design Thinking: nieuwe manier van innoveren of toch een hype?"

Steeds meer bedrijven komen erachter dat de klassieke lineaire denkprocessen niet meer volstaan bij het ontwikkelen van producten en diensten. De Design Thinking-methodologie biedt hierop een perfect antwoord: innovatieprojecten met een grote complexiteit kunnen ermee tot een goed eind gebracht worden.
Het lijkt misschien een eenvoudig proces, maar je past het beter niet ongefundeerd toe. Saskia Westerduin (Ministry of Makers) & Remco Lenstra (Antwerp Management School) vertellen je er graag meer over op donderdag 16 mei.

"Het belang van co-creatie als competitief voordeel"

Bij digital agency Wijs is het standaard onderdeel van de projecten die ze uitvoeren: samen met de klant en relevante stakeholders uit verschillende sectoren als piraten een kelder induiken en er pas opnieuw uitkomen als er frisse en relevante projecten op tafel liggen.
Dirk Sabbe (COO Wijs) bewijst de kracht van co-creatie met een concrete case waarbij hij met een Belgische marktleider in de telecomsector tot een innovatief concept kwam.

"Smart Prototyping"

Prototyping: ideaal om problemen mee op te lossen, maar ook om ze samen beter te leren begrijpen. Met Lego Serious Play kan je bijvoorbeeld bedrijfsstrategieën bouwen, maatschappelijke systemen zoals zorg en mobiliteit herbekijken en zelfs wetgeving al bouwend begrijpen en veranderen.
En nu ook technologische prototypingsmiddelen (zoals VR, AR, 3D-printing,…) alsmaar toegankelijker worden, houdt niets ons tegen om ze te gebruiken in een veel vroeger stadium van het ontwikkelingsproces.
Sneller richting een 'proof of concept' dus!
Durf dromen, durf maken, wees ambitieus, innoveer met een grote visie en bouw om te testen. Dat is het credo van Yannick Christiaens (UGent) & Remco Lenstra (AMS). Ze vertellen er meer over op 16 mei.

Kortom een zeer boeiend, leerrijk en gevuld programma.

Geïnteresseerd?

Klik hier om je in te schrijven en geniet van:

Gratis parking, VIP lunch, drinks, het plenaire gedeelte in de voormiddag (meer info op de website), de inspiratiesessie van Ministry of Makers (14u-16u), netwerkmogelijkheden en toegang tot de beurs.

Waar & wanneer?

Op Woensdag 16 mei van 14:00 tot 16:00
In Flanders Expo in Gent
Lees hier het volledige programma>