Zesde Vlaams-Nederlandse Delta Conferentie op 9 november 2016 in Gent

09.11.2016 - 10.11.2016

Wereldwijd groeiden tal van delta's uit tot economische polen. Maar wat maakt de Vlaams-Nederlandse Delta zo bijzonder? Heeft de Delta voldoende aantrekkingskracht in haar creativiteit en innovatiecapaciteit? Welke toekomst ligt in de Delta voor de innovatieve maakindustrie? Wat kan de mondiale positie van de Delta versterken? Welke rol spelen overheden, kennisinstellingen en ondernemingen zelf in deze evolutie(s)?

Daarover gaat het dit jaar op de zesde Vlaams-Nederlandse Delta Conferentie.

Negen dynamische en gevarieerde bedrijven inspireren elkaar en het publiek. Een toppanel, met onder meer Saskia Westerduin (Creatief Coördinator van Ministry of Makers), gaat met hen in debat over de toekomst van de innovatieve maakindustrie in de Delta en het belang van 'game changers', die volop gebruik maken van de krachten van de Delta. Jonathan Holslag, professor aan de VUB, sluit af met een pittige keynote over dit onderwerp.

Daarna, terwijl er op groot scherm de vriendschappelijke wedstrijd België-Nederland speelt, is er een netwerkmoment met walking dinner.

Het event gaat door op woensdag 9 november, in het Cultuur-en Congrescentrum Het Pand (Gent) en is bedoeld voor alle vertegenwoordigers van besturen, kennisinstellingen, middenveldorganisaties, havens en de Vlaamse en Nederlandse bedrijven die over de grens actief zijn, samenwerken of met partners over de grens willen kennismaken.

Inschrijven kan voor het volledige programma, maar ook voor één of meerdere modules (Academisch gedeelte, Bedrijven aan het woord, Kracht van de Delta, Netwerkgedeelte). Er zijn maximum 200 deelnemers, dus snel inschrijven is de boodschap. Deelname is gratis, maar inschrijven noodzakelijk (uiterlijk tegen 20 oktober). Dat kan hier.

De Vlaams-Nederlandse Delta is een samenwerkingsnetwerk van de provincies Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland. In goede samenwerking met de steden, zeehavens, het bedrijfsleven en kennisinstellingen willen zij die projecten, die noodzakelijk zijn voor de economisch-logistieke ontwikkeling van de regio, faciliteren.

Meer informatie kan je hier terugvinden.