Designregio Kortrijk: 'Designers in residence Kortrijk', 'BUMP festival' & 'We Are The Next Generation'

26.02.2020 - 26.02.2020

Designregio Kortrijk heeft 3 interessante evenementen op het programma staan. Mooie gelegenheid voor designers, studenten en creatievelingen.

Eerst en vooral is er 'Designers in Residence Kortrijk', een mooie opportuniteit voor 3 gemotiveerde designers/makers of creatieve artiesten om te genieten van 3 maanden full-time residentie in Kortrijk.

Op het BUMP festival organiseert Designregio Kortrijk de 'WE ARE THE NEXT GENERATION' talks, waarin jonge beloftevolle ontwerpers hun onderzoek aan jou voorstellen.

Ook tijdens de Week van het ontwerpen host Designregio Kortrijk de 'WE ARE THE NEXT GENERATION', waar studenten de beste ontwerprojecten uit het creatieve ontwerponderwijs presenteren.

'Designers in residence Kortrijk'

Designregio Kortrijk is op zoek naar 3 pas afgestudeerde en erg gemotiveerde (internationale) designers of creatieve artiesten om een residentieprogramma te Kortrijk in te vullen. Het programma bevat een 3 maanden full-time verblijfplaats voor de creatieveling, waar hij kan rekenen op: accommodatie, toegang tot het Budalab Open Makerspace & de Bolwerk workspace, bijstand van experten in verscheidene domeinen & ondersteuning van Designregio Kortrijk en tot slot financiële bijstand in de vorm van eenmalige reiskosten. Dit jaar werken de creatieve makers rond het thema: 'Discover the Next Space', waar ze aan de slag gaan om een experimenteel concept voor de toekomst van ruimtes te ontwerpen. De ontwerpers krijgen tijdens de Biennale Interieur 2018 de kans om hun onderzoek en on-going process voor te stellen aan een internationaal publiek.

Geïnteresseerd? Meer informatie te vinden op de website. Registreren kan tot 1 juni.


BUMP Festival

Op 22 juni vindt het BUMP festival plaats in de Schouwburg te Kortrijk. Een festival waar we geestverruimende lezingen van illustratoren, grafische ontwerpers, media artiesten, UX-experten en creatieve codeurs krijgen. Designregio Kortrijk organiseert gedurende het event zijn 'WE ARE THE NEXT GENERATION' talks, waarin pas afgestudeerde studenten van notabele internationale scholen een lezing of workshop geven rond hun onderzoek.

Tickets beschikbaar op de website. Een ticket kost €45 met lunch en afterparty inbegrepen, studenten betalen slechts €25.'We Are The Next Generation'

De 'Week van het Ontwerpen' keert dit jaar terug naar de Biennale Interieur 2018 en zal er de expo 'WE ARE THE NEXT GENERATION' houden. Hier worden de beste studentenprojecten uit het creatieve ontwerponderwijs gepresenteerd door de studenten. Zij zijn immers the next generation designers.

Wil jij je studentenproject voorstellen aan een internationaal publiek of ken je iemand die deze kans zeker moet grijpen, neem dan zeker een kijkje op De Week van het Ontwerpen en dien je project in voor 5 juli.