​Digipolis Gent zoekt begeleider(s) voor Future Scripting-oefening

26.02.2020 - 26.02.2020

Digipolis start in april 2017 met een toekomstverkenning over Gent in 2040. Ze onderzoeken welke maatschappelijke noden en uitdagingen er zich morgen en overmorgen kunnen aandienen, en gaan na hoe technologie hierop een antwoord zal kunnen bieden.

Het Foresight-team van Digipolis Gent zoekt hulp bij het uitdenken, organiseren en faciliteren van een future scripting-oefening. Op dit moment staat enkel het einddoel vast: ze willen landen met verschillende mogelijke, degelijk uitgewerkte toekomstscenario's voor Gent; met specifieke aandacht voor de rol van technologie daarin en voor de keuzes die onderweg gemaakt zullen moeten worden. De methode om hiertoe te komen ligt echter nog volledig open. Ze laten hun daarvoor graag inspireren door jou. Ze moedigen creatieve samenwerkingen aan.

Kan jij/Kunnen jullie Digipolis daarbij helpen? Reageer dan voor maandag 27 maart via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqzwPLFc...(externe link).

Op 27 maart sturen ze jullie meer concrete informatie over het traject waarbinnen deze future scripting-oefening past. Ze voorzien pitches op woensdag 19 april of donderdag 20 april, waarop je persoonlijk je plan van aanpak kan komen presenteren. Ze nemen ten laatste op 28 april een beslissing.