Verdient jouw design een prijs?

26.02.2020 - 26.02.2020

Realiseerde je dit jaar een designproduct, -dienst of -project waar je trots op bent? Verdient jouw design een prijs? Laat dan de kans niet schieten om te schitteren in BOZAR en schrijf je nu in voor de Henry van de Velde Awards 17, de langstlopende jaarlijkse designprijzen in België, georganiseerd door Flanders DC.

De prijzen belonen designers en ontwerpen sinds 1994. Dit jaar zijn er zes designcategorieën waarvoor ontwerpers en bedrijven kunnen meedingen: Communication, Design-led Crafts, Ecodesign, Efficiency, Everyday Life en Healthcare.

Binnen elke categorie worden 3 nominaties gekozen door een internationale jury, waaruit 1 winnaar gekozen wordt. Alle 18 nominaties dingen ook mee naar de Henry van de Velde Public Award 2017. Bij de laatste editie stemden meer dan 7000 designliefhebbers!

Op 18 januari 2018 worden de winnaars gelauwerd in de Henry Le Boeufzaal in BOZAR. Winnaars en genomineerden krijgen nadien twee maand lang een podium in de Foyers van BOZAR. De voorbije maanden kwamen meer dan 21.000 bezoekers hiernaar kijken.

Voldoende redenen dus om als ontwerpen, productiebedrijf, organisatie, instelling,… jouw designproduct, -dienst of -project in te dienen.

Flanders DC vindt het bijzonder belangrijk dat alle soorten design (van design-led crafts en meubels tot grafische vormgeving en service design) voor alle soorten klanten en met heel verschillende bedoelingen in de Henry van de Velde Awards aan bod komen.

Inschrijven en deelnemen is helemaal gratis. Wil je graag meer te weten komen over de voorwaarden, data en de categorieën? Die kan je terugvinden in het reglement. Inschrijven gaat via de website. De allerlaatste dag om in te schrijven is 20 april 2017.