5 februari 2019: Gent Fair Trade organiseert opnieuw een FAIR FASHION TALK in het Industriemuseum

25.01.2019

Ook in 2019 organiseert Gent Fair Trade een aantal edities van haar Gentse textielplatform voor eerlijke mode - de Fair Fashion Talks. De eerste editie van 2019 vindt plaats op dinsdag 5 februari, om 19 uur in het Industriemuseum (vroegere MIAT).

Focus ligt deze keer op de duurzaamheid van geregenereerde textielvezels, zoals bamboe, viscose en lyocell/tencel. Daarvoor nodigt Gent Fair Trade experte Evelien Bossuyt uit en de specialisten van textiel-competentie-centrum Centexbel.

Er komt ook opnieuw een inspirerende nieuwe ondernemer aan het woord. Deze keer is dat Marjan Storme. Daarnaast worden de plannen van Gent Fair Trade in 2019 voorgesteld. Je kan er ontdekken aan welke initiatieven jij kan deelnemen en er zal de mogelijkheid zijn om mee vorm te geven aan de campagnes in de volgende jaren.

Als kers op de taart zal de (op)nieuw verkozen schepen voor Internationale Solidariteit, en initiatiefneemster achter de Fair Fashion Talks, Tine Heyse, aanwezig zijn. Na de presentaties zal er ruimte zijn om elkaar te leren kennen tijdens het netwerkmoment.