29/01/2019: Uitreiking Henry Van De Velde Awards 2019

21.01.2019

Op 29 januari reikt Flanders DC in BOZAR opnieuw de Henry van de Velde Gold Award Winners 19 uit. Dit jaar wordt trouwens een extra speciale editie want ze doen dat dan al voor de 25ste keer! De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren sinds 1994 Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de economie en de samenleving.

De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele en internationale jury met belangrijke expertise in de sector. Met de officiële prijsuitreiking in Bozar, de tentoonstelling en het boek vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Er zijn maar liefst 12 Gold Awards te winnen:De Lifetime Achievement, Company, Young Talent en Public, samen met de Gold Award in deze 8 categorieën: Business, Community, Consumer, Ecodesign by OVAM, Graphic & Packaging, Habitat, Health & Wellbeing en Mobility.

Extra leuk: er zit nogal wat Oost-Vlaams talent tussen de genomineerden.

Opvallend is het project waarbij Architecten De Vylder Vinck Taillieu, i.s.m. architecten BAVO en werkgroepen van artsen, directie, personeel én patiënten nadachten over het Sint-Jozef gebouw van PC Caritas in Melle. Dit kreeg onverwachts een tweede leven als monumentale buitenruimte, waar patiënten, personeel, bezoekers en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten. Een zeer mooi voorbeeld van de impact van design (denken) en multidisciplinair samenwerken in een breder maatschappelijk kader!

Ben je er graag bij op dinsdag 29 januari? Schrijf je hier in.