Gentenaar Sep Verboom wint de 'Young Talent Award' op de Henry Van de Velde Awards 2018

05.02.2018

In kunstencentrum Bozar in Brussel werd vorige week dinsdag, 30 januari, de jaarlijkse Henry Van De Velde-Awards uitgereikt. Het zijn de meest prestigieuze designprijzen van ons land. En de award voor Young Talent ging dit jaar naar de Gentenaar Sep Verboom.

Wij blij en trots natuurlijk, want deze talentvolle jonge ontwerper werkt samen met ons aan het pilootproject 'Sociaal Gemaakt', waarbij designers en bedrijven uit de sociale economie gezamenlijk een collectie duurzame interieurobjecten ontwerpen.

Sep is niet aan zijn proefstuk toe. Meer lezen? Journaliste Leen Creve schreef volgend artikel. Kijk ook naar het interview met AVS.

En als uitsmijter... de jury van de Henry van de Velde Awards over Sep: "Industrieel ontwerper Sep Verboom (1990) is een kind van zijn generatie: idealistisch, maar nuchter, lokaal én globaal, collectief eerder dan individueel, communicatief ook. De (verre) toekomst houdt hem het meest bezig. En dat waardeerde de jury zeer. Duurzaamheid, in de hele brede zin van het woord, is de rode draad doorheen zijn aanpak, zijn objecten, en de manier waarop hij zich bewust als duurzaam ondernemer opstelt. Sep wil mensen duurzame alternatieven aanwijzen voor de klassieke industriële productie en mensen bij elkaar brengen en laten samenwerken om zo openingen te vinden in het systeem. Momenteel werkt hij zowel voor de industrie als voor ngo's. De jury beschouwt Sep Verboom als een schoolvoorbeeld van wat de ontwerper de dag van vandaag moet zijn: niet alleen maker en bedenker, maar ook inspirator en connector, en natuurlijk: wereldverbeteraar."

Website Sep Verboom: www.boomin.be.

Website Henry Van de Velde Awards: www.henryvandevelde.be.