Infosessie: Help! Een nieuwe vennootschapswet

13.03.2019

Cultuurloket is een vzw die zakelijke ondersteuning biedt voor de cultuursector. Waar cultuur, bedrijfseconomie en de wet elkaar kruisen, ontstaan veel vragen. Met al die vragen over o.a. werken, ondernemen en financieren kan je bij hun terecht voor eerstelijnsadvies. Ook de nieuwe vennootschapswet kan voor vragen zorgen, vandaar deze infosessie!

Help, een nieuwe vennootschapswet!

Maar wat betekent dat nu voor mijn organisatie, mijn vereniging of mijn plannen?
Het landschap van vennootschappen en verenigingen wordt grondig gewijzigd. Het aantal vennootschapsvormen reduceert en vereenvoudigt, oprichting en bestuur flexibiliseert, de vzw wordt vanaf nu beschouwd als een echte onderneming. En ga zo maar door.

Hoog tijd dus om de verschillende bouwstenen en aandachtspunten van samenwerken in een rechtspersoon in kaart te brengen. Welke andere invulling en beheer krijgt de vzw door het nieuwe ondernemingsbegrip? Welke vennootschappen staan vanaf nu (meer) open voor de cultuursector en hoe bereiden we de sector voor op deze wijzigingen?

In deze infosessie gaan we, op maat van de cultuursector, in op de verschillende veranderingen en hun mogelijke impact op de werking van een organisatie. Daarnaast wordt een algemene handleiding, tips en tricks geboden voor het kiezen van de juiste rechtspersoon voor jouw organisatie of idee.

Meer info en inschrijvingen op de website!