Lezing Francesca Torzo in het kader van Leerstoel Maarten Van Severen

27.02.2019

De leerstoel Maarten Van Severen is aan zijn vierde editie toe. Op 6 maart 2019 om 19u30 is de Italiaanse architecte Francesca Torzo te gast als houder van de Leerstoel Maarten Van Severen voor een lezing in MIRY Concertzaal. Jan Boelen, productontwerper en artistiek directeur bij kunstencentrum Z33 in Hasselt, introduceert.

Francesca Torzo (1975) is een Italiaanse architect-maker; een architecte die op een sensitieve wijze architectuur maakt. Ze studeerde architectuur in Delft, Barcelona, Mendrisio en Venetië. Ze werkte bij architect Peter Zumthor en Bosshard Vaquerarchitekten, Zurich. In 2008 startte ze haar eigen architectuurpraktijk in Genua. Zij tekende onder andere – om een Belgisch project te noemen - de recente uitbreiding en renovatie van Z33 in Hasselt. Meer info op francescatorzo.it.

Francesca Torzo is in 2019 houder van de Leerstoel Maarten Van Severen. Sinds 2015 hebben KASK en de Maarten van Severen Foundation i.s.m. Design museum Gent jaarlijks een autoriteit uit de designwereld te gast. Tijdens een publieke lezing en een workshop voor studenten plaatsen zij de nalatenschap van Van Severen in een hedendaags licht.

KASK nodigt je graag uit voor deze lezing. De tickets koop je hier, de prijs bedraagt € 7 en € 5 voor studenten.