Nomineer uw favoriete maker voor Erfgoeddag 2019!

20.02.2019

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor iedereen die cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Honderden musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, expertisecentra en tal van andere organisaties die op de een of andere manier voor ons cultureel erfgoed zorg dragen, zetten hun beste beentje voor. Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel.

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje 'beter' toe, en je hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus. En cultureel erfgoed.

Welke vakman of -vrouw beroert (nog steeds) uw hart? Van wie kreeg u de kans iets te leren? Dankzij welke man of vrouw kwam u in aanraking met een bijzonder ambacht? Of dankzij wie begon u dingen te maken die u mooi vindt? Grijp deze kans en zet de vakman of -vrouw naar uw hart in de bloemetjes. Nomineer vandaag nog uw favoriete maker en vertel waarom u hem of haar graag nomineert, deelnemen kan via deze link!