Ministry of Makers is nieuw Gents designplatform / gent.be

Bron: gent.be

Ministry of Makers: zo heet het nieuw opgerichte Designplatform Gent Oost-Vlaanderen. Het zal de creatieve economie ondersteunen.

Ministry of Makers is een initiatief van Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Hogeschool Gent. Ministry Of Makers is een platform dat zowel een analoge als digitale ontmoetingsplaats is, met focus op design. Het stelt zich als doel een economische, maatschappelijke en culturele meerwaarde te realiseren in de regio Oost-Vlaanderen. Ministry of Makers wil de creatieve economie ondersteunen en verbinden.

Dit designplatform wil het proces van design thinking naar bedrijven brengen, op provinciaal, nationaal en internationaal niveau. Enerzijds door te streven naar een digitale matchmaking tool: een gebruiksvriendelijk en efficiënt onlineplatform dat steunt op een doorgedreven functionele zoekmachine die de surfer wegwijs maakt in de Oost-Vlaamse creatieve economie, van de ontwerpers over de producenten tot de winkelrekken. Anderzijds ook analoog, onder meer door als fysieke contactpersoon de juiste partijen op maat te suggereren.
En bovenal in het veld, door te ijveren voor cross-sectorale matchmaking, door organisaties uit verschillende sectoren op een gerichte manier te verenigen. Op die manier wil Ministry of Makers van de hele stad Gent een designincubator maken.