TALK: ‘The New Textile Generation’ – Call WEAR sustain

Ben jij de volgende pionier in ethische wearables of e-textiles? Ben je op zoek naar een interessante partner of coach? Wil je jouw idee aftoetsen met een expert? En kan je financieel een duwtje in de rug gebruiken? Kom dan op 16 mei naar het Design museum in Gent.

Ministry of Makers organiseert er een 'pre-submission event' van een Europese call die begin april werd gelanceerd door het 'WEAR Sustain' consortium en mee ondersteund wordt door Creative Ring Gent.

'WEAR Sustain' is een Horizon2020 onderzoeksproject dat Europese designers, creatieven en techneuten in co-creatie wil laten werken aan de volgende generatie kledij en e-textiles: innovatief, ethisch, duurzaam, milieuvriendelijk en esthetisch. 48 geselecteerde projecten van over heel Europa kunnen elk tot 50.000 EUR ontvangen als steun om een prototype op de markt te brengen.

Op 16 mei krijg je in het Design museum Gent meer tekst en uitleg over de hoe, wat en waarom van het project.


Daarnaast krijgen een aantal experts het woord over de laatste ontwikkelingen op het vlak van 'smart textiles':

  • Lieva Van Langenhove (Professor UGent en Gewoon Hoogleraar Vakgroep Textielkunde)
  • Alexandra De Raeve (Vakgroepvoorzitter Textielopleiding HoGent)
  • Katrien Herdewyn (Elegnano)

De avond eindigt met een netwerkmoment waar je op zoek kan gaan naar een geschikte match om je in te dienen dossier te verstevigen. Leuke extra: wie naar het 'pre-submission event' komt, kan gratis de textieltentoonstelling 'Rechts/Averechts' bezoeken die momenteel loopt in het Design museum.

Inschrijven kan hier.