SOCIALE ECONOMIE: Lancering collectie vol+maakt

Ministry of Makers vzw en de Stad Gent lanceren vol+maakt: een unieke collectie designobjecten die het resultaat is van de intense samenwerking tussen drie jonge designers en Gentse maatwerkbedrijven.

De objecten getuigen van een zoektocht naar zuiverheid, ambacht en duurzaamheid. Ze vertellen een verhaal van wederzijds respect voor elkaars kunnen, van tactiliteit en de liefde voor natuurlijke materialen. Door de samenwerking met designers krijgt de sociale economie extra leerkansen en wordt een duurzame samenwerking met reguliere bedrijven gestimuleerd.

Het zijn de Gentse maakwerkbedrijven Compaan & Labeur die deze kans grepen. De designers, Valerie Bervoet, Cas Moor en Sep Verboom, krijgen dan weer de kans om een samenwerking op te zetten met sociale ondernemingen. "Aan de basis ligt een onderzoekstraject naar innovatieve en sociale businessmodellen," vertelt Saskia Westerduin, creatief coördinator van Ministry of Makers, de organisatie die samen met Stad Gent (Dienst Werk) dit traject begeleidde. "Het zijn verschillende partijen uit de sociale- én de creatieve economie die de handen in elkaar sloegen en daarbij een win-winsituatie creëerden voor alle partners. De collectie vol+maakt vormt daarmee perfect de brug tussen de sociale en reguliere economie."

De vol+maakt collectie wordt op donderdag 13 september 2018 aan het grote publiek voorgesteld in het Design museum Gent en zal daarna in Gentse designwinkels worden verkocht.

Ben je er graag bij op de lancering? Schrijf je hier in: https://goo.gl/p4M3YT