TALK: The New Textile Generation - Call WEAR: een verslag

Wat je samen doet, doe je vaak beter! Daarom organiseerde Ministry of Makers in mei, met de steun van Creative Ring Gent, een 'pre-submission' en matchmaking-event voor een Europese call die werd gelanceerd door het 'WEAR Sustain'-consortium.

'WEAR Sustain' is een Europees onderzoeksproject dat designers, creatieven en techneuten in co-creatie wil laten werken aan de volgende generatie kledij en e-textiles.

Wie op zoek was naar een partner voor zijn project, graag meer duiding wou bij de call en/of zijn idee wou aftoetsen met een expert, kon op 16 mei in het Design museum Gent terecht.

Vier experts namen het woord over de laatste ontwikkeling op het vlak van 'smart textiles': Lieva Van Langenhove (Prof. UGent), Alexandra De Raeve (Vakgroepvoorzitter Mode- Textiel- en Houttechnologie HoGent), Katrien Herdewyn (Elegnano) en Jelle Saldien (Assistant Professor UGent, Department of Industrial Systems Engineering and Product Design).

De presentaties en een blog zijn hier terug te vinden.

De eerste WEAR Sustain-call werd afgesloten op 31 mei 2017 en 23 teams werden geselecteerd.

Een tweede call wordt gelanceerd in de herfst. Wil je graag nog een project indienen? Of ben je op zoek naar meer informatie? Houd dan de website van WEARSustain in het oog.